Τα μαθήματα διαρκούν 4 μέρες περίπου απο 2 ώρες.

Το σημαντικότερο κομμάτι των μαθημάτων είναι η ασφάλεια του εκπαιδευόμενου. Στο τέλος κάθε μαθήματος γίνεται το λεγόμενο self-rescue, όπου ο μαθητής κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, για να απελευθερώσει τον αετό από πάνω του και να το μαζέψει στη συνέχεια.

ΜΕΡΑ

Κατά τη μέρα ο μαθητής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα μέρη που αποτελείται ο αετός (μάτσα, πανί, σχοινιά, bladersβαλβίδες κλπ) στη συνέχεια μαθαίνει πώς να τον ετοιμάζει, το λεγόμενο τριμάρισμα ή σετάρισμα αυτού. Ύστερα, χειρίζεται έναν εκπαιδευτικό αετό μικρού μεγέθους ο οποίος βοηθάει το μαθητή να καταλάβει βασικές αρχές της πτήσης του κανονικού αετού. Στη συνέχεια, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες, μαθητής και εκπαιδευτής μπαίνουν στο νερό για να ξεκινήσει η πρώτη επαφή με έναν κανονικό αετό μικρού μεγέθους!

ΜΕΡΑ

Τη μέρα, στο νερό πια, ο μαθητής τελειοποιεί την ικανότητα να χειρίζεται ένα κανονικό μικρό αετό και περνάμε πια σε πιο εξειδικευμένες ενέργειες όπως είναι το bodydrag με τα δύο χέρια (τράβηγμα του μαθητή από τον αετό στο νερό), με το ένα χέρι στη συνέχεια και κατεύθυνση προς τον αερα (upwind) με σκοπό να μάθει την τεχνική της όρτσας. Επίσης, μαθαίνει να απογειώνει τον αετό και να τον προσγειώνει προτού μπει και αφού τελειώσει από το νερό, καθώς και να τον απογειώνει αν πέσει μέσα στο νερό.

ΜΕΡΑ

Τη και τελευταία μερα ο μαθητής καλείται να κάνει μία επανάληψη όλων των παραπάνω και είναι έτοιμος να μπει στη διαδικασία του waterstart, να ξεκινήσει δηλαδή με τη σανίδα στα πόδια του που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι της εκμάθησης. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι επίσης είναι και το περπάτημα στη παραλία με τον αετό ψηλά καθώς στις προσπάθειες του για waterstart ο μαθητής μοιραία θα πηγαίνει όλο και πιο κάτω στη κατεύθυνση του αέρα και θα πρέπει να γυρνάει πίσω για να ξαναπροσπαθεί.

Design Pawer

Copyright © 2010 swimtraining.gr